Galéria

2.jpg 3.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg alfold.jpg alfold2.jpg disco.jpg fh.jpg gyerek.png gyerek2.jpg herb.jpg kt.jpg lo.jpg ovi.jpg retro.jpg virag.jpg

Megtekintések száma:

Ma: 6

Tegnap: 81

A héten: 87

A hónapban: 1178

Összesen: 56422

Az Algyői Hírmondó rövid története

 
Töltse le a legfrissebb számokat innen!
 
Az Algyői Hírmondó első száma 1992. januárjában jelent meg, több mint 22 évvel ezelőtt a megyében az elsők között. A kezdeti nehézségeket gyorsan áthidalta, s máig eleget tesz küldetésének. Akkori főszerkesztője: Molnárné Vida Zuzsanna volt, aki kollégáival az Algyői Könyvtárban szerkesztette a lapot. Az újság célja: a lakosság hiteles és széleskörű tájékoztatása az önkormányzat helyzetéről, terveiről, lehetőségeiről, az intézményekről, közérdekű tudnivalókról és a civil szervezetekről.
 
A híradások mellett közli a lakosság közérdekű véleményét is. 2002-től a lap főszerkesztője Ménesi Lajosné könyvtárvezető, és a szerkesztőség címe is a könyvtárban található. 2008-tól Bene Zoltán, az Algyői Faluház és Könyvtár igazgatója a főszerkesztő. Az újság az eredeti célkitűzéseket szem előtt tartva, jelentős önkormányzati támogatással továbbra is működik.
A www.algyo.hu-n már eddig is elérhető volt az újság archívuma 2004-től az aktuális számig. Mostanra azonban elékészült a teljes archívum 1992-től, amely teljes szövegében elérhető és kereshető online. Az Országos Széchényi Könyvtár berkein belül működő Elektronikus Periodika Archívum (EPA) adatbázisában mind a 22 év összes száma letölthető pdf formátumban és a teljes szöveg kereshető. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a cikkek címeit tarjta nyilván az adatbázis, hanem a cikkek teljes szövegére rá lehet keresni a ma használatos összes keresőprogram (google, yahoo, bing, stb.), valamint az EPA saját belső keresőjének segítségével. Az adatbázis folyamatosan frissül az aktuális számokkal. Minden egyes archív szám nagy felbontásban lett digitalizálva, ezáltal nagyítható. A teljes archívumot papír alapon, bekötve is meg lehet tekinteni a Könyvtárban. Reméljük ezáltal még többeknek lesz elérheő az újság. 
A digitalizálás nagy lépés az újság életében és az algyői helytörténeti gyűjtemény gyarapítása szempontjából is fontos.
 
A Hírmondó archívuma elérhető többek között a következő weboldalakon:
 
Pillantsanak bele a 22 évvel ezelőtti Algyő életébe  és nosztalgiázzanak a modern technika segítségével!

 

Keresés

Részletes keresés

 

Helytörténeti adatbázis

kep8.jpg kep4.jpg kep11.jpg kep3.jpg kep10.jpg Helytörténeti adatbázis kep6.jpg kep9.jpg kep7.jpg kep5.jpg kep2.jpg

Délmagyar Archívum

dm1.jpg dm2.jpg dm3.jpg dm4.jpg dm5.jpg dm6.jpg

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Youtube Csatornája

youtube4.jpg youtubealgyo.jpg